top of page

Private Barrel Plan: een volledig eigen vat whisky

Je eigen vat whisky, volledig volgens jouw wensen gemaakt. 

Voor dit vat bepaal jij de complete smaak. Je kiest zelf de moutsoort, inclusief het gehalte aan turfrook (PPM). 

Vervolgens nodigen we je uit voor het maischen, fermenteren en distilleren van de whisky. Bij alle stappen van het proces kun je aanwezig zijn en zelf meewerken onder leiding van de master distiller.

Zodra de new make spirit gedistilleerd is, wordt deze verdund naar de door jouw gewenste sterkte en gaat in het vat. Je hebt de keuze uit een refill bourbon barrel of een sherry cask. 

Vanaf dat moment begint de rijping en we raden minimaal 5 jaar aan. Maar de keuze is aan jou. Op welke Whisky Day of na afspraak kun je komen proeven om te kijken hoe het met jouw vat gaat.

Is naar jouw mening de whisky geschikt voor botteling? Dan zorgen we er voor dat alles whisky op drinksterkte komt. Ook hier bepaal jij weer welk alcoholpercentage we daar voor gaan gebruiken. Vervolgens bottelen we het vat. 

De kosten bedragen € 4500,- voor een bourbon barrel en € 5500,- voor een sherry cask.

Je koopt het vat direct en je ontvangt dan ook van ons een contract voor de gehele periode van 5 jaar. Accijns, BTW en opslagkosten zijn hierin al verrekend. Ook is het vat verzekerd voor verlies, diefstal en beschadiging.

bottom of page